Prostituția în Austria

Austria este o țară reglementaristă unde prostituția este legală. A interzis însă prostituția de stradă în cartierele rezidențiale dar a creat mai multe zone de toleranță. Persoanele care practică această meserie trebuie să aibă peste 18 ani și să fie supuse controlului medical. Conform unui studiu din 2010, 78% dintr prostituatele din această țară sunt străine.

Axele rutiere care leagă Austria și Germania de Cehia au fost rapid fructificate de către prostituate, după căderea comunismului, care au înțeles că vor putea câștiga serios de pe urma clienților germanofoni. Sunt numite și „rutele sexului”. Aici au apărut foarte multe night cluburi într-un spațiu relativ restrâns. Dar și cluburi erotice.

După 1989, în Austria, comerțul sexual este considerat ca “contrar ordinii publice”. Prostituția nu este nici legală, nici interzisă. Prostituatele trebuie să se declare la poliție, să efectueze lunar controlul medical și să-și plătească taxele. Majoritatea femeilor car fac trotuarul au un protector. Concurența este acerbă și tarifele scăzute, în consecință.

Sexodrom_(Linz)-1
Foto de Tobias “ToMar” Maier, sursa Wikipedia. Sexodrom, Linz.

În Viena, în apropiere de parcul de distracții Prater se găsește un catrier rău famat, al prostituatelor venite din Africa, în principal femei nigeriene care au fost silite să se prostitueze. Aici, există o rată ridicată a infectării cu virusul HIV și sănătatea multor femei migrante este precară.

Dacă o prostituată străină își face apariția de două ori într-o zonă interzisă, își pierde titlul de sejur în țară și riscă să fie expulzată din țară. Legislația prevede ca bordelurile să-și declare activitățile și faptul că pot să ființeze oriunde, ceea ce a atras protestele cetățenilor.

Legea mai prevede că nu numai prostituatele, dar și clienții acestora să fie pedepsiți dacă sunt găsiți în zonele interzise.

În aprilie 2007, au fost înregistrați oficial 1.237 de femei și 21 de bărbați care efectuau prostituția în Viena. Dar numărul celor care lucrează ilegal în acest domeniu este destul de mare, fiind estimat între 3.500 și  6.000 de persoane care se presupune că servesc circa 15.000 de clienți pe zi.

Există patru orașe unde frecvența clienților prostituatelor de bordeluri este foarte ridicată: Viena, Klagenfurt, Innsbruck și Salzburg. Este vorba de câteva milioane de bărbați dornici de sex!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *