Reconstrucția facială 3 D a unor personaje importante din Istorie

Reconstrucția facială 3 D oferă istoricilor, oamenilor de știință și opiniei publice o perspectivă uluitoare de a vedea cum arătau, de fapt, personaje celebre din istoaria noastră. Este o șansă uluitoare să vedem chipurile lor, așa cum au fost cu adevărat.

Putem vedea cu acuratețe chipurile unor oameni comuni, cum ar fi Ava, o femeie tânără din epoca Bronzului ( aproximativ 1800 î.e.n.). , sau pe cel al reginei Cleopatra a Egiptului, ori Dante Aligheri, George Washington, regele Henric al IV-lea al Franței, Iisus Christos, Johann Sebastian Bach, Iulius Cezar, Marcus Agrippa, regina Mary a Scoției, Robespierre, Nefertiti, Mozart, Nicolaus Copernicus, Otzi, regele Filip al II-lea al Macedoniei, Richard al III-lea, Robert the Bruce, sfântul Nicolae, Simon Bolivar,  împărații Tiberius și Traian, Tutankamon, William Shakespeare, faraonul Ramses al II-lea etc.

împăratul-Traian1-650x488
Statuia împăratului Traian de la Roma, copyright Segra Media București.

O perspectivă asupra Istoriei care ne ajută să o vedem cu alți ochi. Problema care se pune este dacă aceste reconstituiri faciale ale unor personaje importante din Istorie le seamănă cu adevărat și în ce procente. Oamenii de știință cred că ele se apropie uimitor de chipurile eroilor și oamenilor celebri care au fost avuți în vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *